Het aantal schoolverzuimers is vorig jaar fors gestegen, dat blijkt uit een jaarverslag dat woensdag is gepubliceerd. Alleen al onze eigen Stef verzuimde ruim 200 uur in het afgelopen schooljaar.

Ik zei tegen m’n ma ‘ik ga gewoon niet naar school vandaag’, ik vond het op dat moment niet nuttig. Zij belde dan voor mij de school op. Soms ben je de hele nacht druk met Call Of Duty, dat leidt je echt van je schoolwerk af. Achteraf gezien is dit niet zo slim geweest, ik heb spijt want ik ging bijna niet over.

Stufi Stef

In totaal kwamen er vorig jaar bij de gemeente 1960 meldingen binnen wat betreft schoolverzuim, dat is omgerekend 1 op de 57 leerlingen. In 2018 stond dit aantal op 1720 schoolverzuimers. Na ingrijpen door een leerplichtambtenaar gingen er uiteindelijk 974 leerlingen weer terug naar school. In veel gevallen bleek er geen ingrijpen nodig te zijn doordat de school de melding in trok. In overige gevallen zijn adviezen gegeven, werd er een proces verbaal opgemaakt, is er een vrijstelling afgegeven of werd er doorverwezen naar hulpverlening.

Roosanne Middelhuis

Bekijk alle posts